skip to Main Content

Wendela

Monique, bedankt voor ons telefoongesprek vorige week. Je bent een echte professional die heel goed door heeft wat er bij je klanten speelt.

Willy

Ik ben er heel blij mee dat ik jouw website MeerRuimte heb ontdekt. Heel erg bedankt voor al je interviews, het was echt verhelderend. Jouw interview gisteren heb ik met veel plezier gevolgd en Monique, jouw eigen enthousiasme straal je ook uit.

 

Henny

Ik vind het prettig dat ik het jaarprogramma doe zonder dat iemand letterlijk over de schouder meekijkt, want ik ben wel van het soort dat ‘braaf’ doet wat de bedoeling is. Als dan iemand toekijkt, zal ik eerder geneigd zijn iets weg te doen omdat het ‘moet’ zonder echt aan mezelf te vragen waarom ik het wegdoe/zou willen houden. Die ruimte heb ik nu wel en ik ben ook zo ingesteld dat ik afmaak waar ik aan begin en er niet te veel de kantjes vanaf wil lopen.

Marion

We zijn goed op weg met opruimen. Je hebt ons enorm goede tips gegeven en we passen die bewust toe. Een vriend zei laatst: jullie blijven natuurlijk jezelf, maar je kan wel zien dat jullie een opruimcoach over de vloer hebben gehad 🙂 Heel erg bedankt voor je hulp!

Willem

Ik heb wel een goed gevoel over het opruimen dat ik gedaan heb, en ik heb een betere kijk op zwerfplekken en zo. Dankzij je tips ga ik nu eerder aan de slag om een van mijn vele verzamelplekken te saneren en daarmee ruimte te creëren. En dat scheelt, alsof mijn perspectief nu is veranderd.

Paul

Het is een paar weken geleden dat we elkaar zagen. Je hebt me geïnspireerd, echt! De studio is bijna klaar, een hoop projecten en klussen zijn afgerond. Veel spullen verkocht op Marktplaats… Zullen we gauw een nieuwe afspraak plannen? Ik wil (samen met jou) het kleine kamertje op 1 hoog aanpakken.

Astrid

Dank voor je interessante nieuwsbrief. Mooi ook je artikelen op StressedOut! Je laat zien dat je het vak van Professional Organizing echt diepgang geeft door ook op achterliggende oorzaken in te gaan.

Anke

Wat ben ik blij dat ik je toch nog even gebeld heb vandaag, zo vlak voor de vakantie. Het geeft mij veel rust dat ik weet dat we na de vakantie aan de slag kunnen. Ik kan het letterlijk niet aan je uitleggen wat een negatieve energie alle rommel in ons gezin veroorzaakt.

Willy

Heel heel erg bedankt voor het jaarprogramma Grip op spullen. Ik heb er heel veel aan gehad, in het begin was ik het overzicht helemaal kwijt. Geleidelijk aan is het gelukt om meer ruimte te krijgen, dat geeft lucht, licht en ruimte. Hartelijk bedankt voor je geweldige bijdrage in dit proces, ga zo door Monique, je hebt veel voor mij betekent, ik keek er elke week weer naar uit. Ik denk dat ik het maandag al ga missen.

Carolien

Door mijn verzamelde spullen onder ogen te zien en er afstand van te nemen, merk ik dat ik mijn verleden ook onder ogen zie en hiermee afreken. Het is niet alleen afstand doen van spullen, maar ook het loslaten van mijn vorige levensfases.

Ingrid

Ik hou van het meerruimtegevoel wat er nu is!

Linda

Mijn dochtertje vindt het boekje leuk en was er inderdaad door geïnspireerd om haar kamer te gaan opruimen. Ik heb het twee keer voorgelezen. nu leest ze het zelf. Dank je voor de tips!

Els

Ik volg je cursus zeeën van tijd met veel interesse. Je geeft veel materiaal om te overdenken, opdrachten, inspiratie, uitleg en ik ben heel blij met deze cursus.

Roos

Jouw hulp was net even dat duwtje in de rug dat ik nodig had om alles weer op orde te krijgen. Veel spullen zijn weggegooid en weggegeven. Door de bijna wekelijkse bezoekjes aan de kringloop hoefde ik daar mijn legitimatie niet meer te laten zien :-). Je aanpak is praktisch, daar houd ik van! Het was zelfs zo dat ik steeds nieuwsgierig was naar de volgende stap.

Rianne

De administratie was toch best iets waar ik tegenop zag. Post direct openmaken, lege enveloppen weggooien en rekeningen betalen deed ik wel, maar daarna ging alles in een doos naar zolder met daarop het jaartal. Nu zit alles in ordners en de taken zijn verdeeld. De komende 2 weken gaan we vakantie vieren in Italië. Ik vind het heerlijk om weg te gaan en niet meer in mijn achterhoofd te hebben: zolder, administratie e.d. moet ik nog aanpakken als we thuis zijn. Het is nu gewoon een kwestie van bijhouden. Nu is er meer rust in mijn hoofd, dat is zo’n fijn gevoel!

Carine

Het eerste wat opviel na het gesprek is een soort opluchting. Het heeft me best veel gedaan dat duidelijk was hoe diep het ‘moeten’ zat bij me. Ik merkte bij jou al meteen dat daar een knoop ontward werd als het ware. En dat geeft rust. Die rust vertaalt zich erin dat ik minder kritisch ben op mezelf en de stroom van negatieve ‘opmerkingen’ naar mezelf als vanzelf veel beter te hanteren is.

Helene

Dank voor je hulp! Nadat je weg was, ben ik nog even doorgegaan. Nog een doos leeg gemaakt en hoekje ook iets verder. Maar het ging wel langzamer! Winst van jouw bezoek was het inzicht dat opruimen weliswaar tijd kost, maar dat dan ook alles weg is wat weg mag en dat wil ik!

Lenie

Ik bedenk me steeds dat ik mijn ervaringen van de afgelopen 3 maanden met je wil delen maar ik heb niet genoeg grip op tijd ?? Toevallig ben ik net terug van de kringloop! Ik heb een bakfiets vol spullen weggebracht! Heel fijn. Ik vind het ook leuk om daar te neuzen maar heb alleen een zomerjas voor mijn zoon gekocht. Die had hij echt nodig, haha.

Marijke

Ik ben lekker bezig. In de vakantie heb ik de tassen en kratten die al jaren op de overloop staan uitgezocht. Echt uitgezocht; alles heeft een bestemming. Daarna doorgestoten naar m’n werkkamer. Heerlijk – ruimte om te werken. Jouw online training is een mooi hulpdocument om als leidraad te gebruiken. Dank daarvoor.

Rob

Dank je wel voor al je adviezen om mijn administratie uit te zoeken. Ik zag er huizenhoog tegenop (veel stress), maar uiteindelijk was het niet zo’n enorme klus als ik er in mijn hoofd van gemaakt had. Ik ben erg blij dat de klus nu geklaard is.

Rianne

Het lukte me door omstandigheden niet mijn huis op orde te houden, daarom heb ik je hulp ingeschakeld. Gang en badkamer zijn inmiddels netjes en dat geeft me een erg fijn gevoel! Je opdrachten zijn overzichtelijk en klein beginnen vind ik prettig.

Loes

Het gaat goed! En daarmee bedoel ik dat ik beter en bewuster aan het opruimen ben. En – ook belangrijk – dat ik er geen slecht gevoel bij heb als ik een keer niet opruim.

Maaike

Wat voor mij het meest essentieel is, is dat we aan de slag gegaan zijn met mijn ‘angst voor de leegte’ als het opruimen van mijn huis af is. Daar heb ik veel aan gehad en nu ontstaat er inderdaad niet opnieuw chaos als ik een ruimte op orde gebracht heb. Dit heeft echt het verschil gemaakt.

Lorena

Het gaat heel goed met opruimen. Gisteren heb ik weer een tas vol spullen naar de kringloop gebracht! Ik merk dat ik ‘spullen van vroeger’ nu veel makkelijker kan weg doen dan een jaar of twee geleden. Ik voel nu beter aan dat iets is geweest, dat bepaalde zaken/herinneringen van vroeger zijn en dat ik dat nu los kan laten.

 

Leentje

Ik ruim op. Niet met hoofdletters, maar toch. Wekelijks, kast na kast, kamer na kamer. De kringloopwinkel vaart er wel bij en ik zet soms een verkoopadvertentie op het internet. Ik geef en gooi ook weg, dus ik laat los. Stapje voor stapje, zoals jij ook aangeeft.

Henny

Het gaat allemaal wat langzamer dan ik hoopte. Het hele proces brengt ook verdrietige gevoelens en een soort faalangst naar boven. Fijn dat ik van jou leer daar mee om te gaan. Ik heb flinke stappen gezet en accepteer dat die gevoelens nu eenmaal ook bij het proces horen. We gaan vol vertrouwen verder.

Henriëtte

De workshop maakte wel indruk. De emotionele onderlaag… Wel goed dat je die kant van de medaille ook ‘durft’ te belichten. Indrukwekkend, zeker de moeite waard.

Julia

Bedankt voor je hulp tot nu. Alle tips zijn heel nuttig. Ik ga jou zeker aanraden aan andere mensen in mijn netwerk.

Janny

Ik was al gestart met opruimen maar liep er in vast omdat ik het erg moeilijk vind structuur toe te passen en ruimte te maken voor opruimen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Door jouw tips en mijn doorzettingsvermogen ben ik gelukkig wel verder gekomen. Ik ben blij dat er steeds wat gebeurt en ik weer steeds meer kan genieten van mijn huis.

Hariëtte

Ik vind het opruimen nu goed gaan zonder tegenzin of slecht humeur. Gelukkig! Ik heb nog ontzettend veel te doen. Maar het begin is gemaakt, ’het hek is van de dam’ zullen we maar zeggen.

Hinke

We zijn verhuisd! Alles is goed gegaan. We kregen een compliment van de verhuizers dat we het goed georganiseerd hadden ? Meer dan de helft van de dozen zijn uitgepakt. Ik zie uit naar onze afspraak om de laatste puntjes op de i te zetten. Tot die tijd pakken we lekker door.

Evelien

Ik kijk uit naar ons gesprek morgen. Ik merk dat ik sinds ons gesprek er ook onbewust mee bezig ben. De vragen die jij me stelde komen regelmatig voorbij. De antwoorden komen en gaan. Het proces is in volle gang.

Karin

Ik heb vanavond alles uitgeprint en in een map gestopt. De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik niet alle ruimtes gedaan heb maar wat gelukt is, daar heb ik wel veel profijt van. Ik maak dankbaar gebruik van je tips, dus het is in ieder geval zinvol geweest.

Reina

Ik heb veel aan je lessen gehad; met name op het gebied van realisatie, de date met mezelf en het dozensysteem. Dank je wel.

Olivia

Bij mij gaat het toch nog toe voorspoedig! Maar dat is wel een beetje vals spelen, want mijn badkamer is piepklein ? Maar geheel los daarvan, je geeft goede tips en heldere instructies!

Ingrid

Ons laatste gesprek heeft me enorm vooruit geholpen! Ik houd van je tips en kan er niet genoeg van horen om de chaos eronder te krijgen. Ik heb veel spullen weggebracht en er staat nog wat op Marktplaats. Het grofvuil komt morgen. Wat een lucht en opgelucht ademen!
Telkens weer zie ik nog iets of verander iets en ben het aan het vervolmaken, doe nog weer iets weg… zo gaat het na ons gesprek en het proces waar ik sindsdien doorheen ben gegaan. Ik ben nu zelfs graag op de slaapkamer!

Femke

Ik vond het programma overzichtelijk en prettig. Ik ben blij dat ik nu een leidraad heb hoe ik het aan kan pakken.

Iris

Bedankt voor je support en tips bij Grip op foto’s. Ik ben echt een heel stuk verder gekomen, en gemotiveerd om de klus af te maken (en bij te houden). Het was fijn om huiswerkopdrachten tussendoor te krijgen, zo gaat het echt leven, en ben ik er actief mee bezig. De samenwerksessies werken goed. Een mooie stok achter de deur, daadwerkelijk aan de slag en direct de mogelijkheid om vragen te stellen.

Margriet

Ik ben heel blij dat ik ‘grip op foto’s’ heb gevolgd – deze foto-aktie stond al jaren op m’n lijstje en ben zo blij dat ik m nu heb beetgepakt! Ik ben echt een stuk opgeschoten met het ordenen van mijn foto’s.  Ook blij met de nodige informatie die ik heb ontvangen betreft het ordenen en wat daarbij hoort.

Elisabeth

Ik volg je cursus zeeën van tijd met veel interesse. Je geeft veel materiaal om te overdenken, opdrachten, inspiratie, uitleg en ik ben heel blij deze cursus te kunnen volgen.

Wijnand

In deze workshop deelden we opruimervaringen met elkaar en attendeerde Monique ons waar nodig op verborgen achterliggende overtuigingen. Dat hielp om bewuster te worden van wat er zoal meespeelt als je een opruimprobleem hebt. Thuis ben ik met de tips uit de workshop aan de gang gegaan. Er is ruimte gekomen in hoe ik mijn thuissituatie beleef: ik kijk er met andere ogen naar en ben eindelijk aan de slag gegaan.

Monique

Ik heb Monique gevraagd om mij te helpen orde te scheppen in de chaos van een zolderkast met voornamelijk administratie en trainingsbenodigdheden. Monique ging voortvarend aan de slag! Zij gaf mij de papieren, mappen en slingerende spullen aan, waarna ik er een beslissing over kon nemen. De spullen werden door mij gecategoriseerd, waarbij ze af en toe treffend advies gaf. Binnen korte tijd was de kast lekker overzichtelijk, heerlijk!

Melanie

Ik wilde je nog bedanken voor de inspirerende Loslaatdag. Ik heb er veel van opgestoken. Voor mij was de dag mijn energie en tijd zeker waard.

Odette

Zo, ik leer het wel hoor, mijn perfectionisme loslaten… En dan komt er zo maar opeens weer ruimte voor allemaal nieuwe ideeën, wensen, inspiratie… Wat een resultaten.

Marylene

Als personal organizer organiseert Monique met mij dat ik structuur aanbreng in mijn werkende en privéleven. Dat doet ze niet alleen praktisch, maar vooral ook coachend. Zo leert ze me een balans aan te brengen die ik zelf wel eens even kwijt ben.

Naomi

Je begint met opruimen en ordenen en al heel gauw blijkt dan dat daar gewoon wat achter zit. En dat ik dus eigenlijk moest nadenken over ‘waar zijn mijn grenzen’, ‘wat wil ik nou eigenlijk zelf’, ‘wat accepteer ik van anderen’, ‘wanneer zeg ik nee’, ‘wanneer is het voor mij goed genoeg?’.
Ik denk in het traject dat ik met jou heb doorlopen, dat dat wel de meeste inzichten heeft opgeleverd. Wat uiteindelijk natuurlijk ook wel weer leidt naar nieuw handelen en ik dus inderdaad niet zomaar aanpak wat op me afkomt.

Nina

Skypend met Monique door mijn mailbox (oefening in weggooien) of opruimend in mijn werkkamer, ik ervaar het allemaal als een zinvolle investering.

Marion

Ons gesprek heeft bij mijn man en mij indruk gemaakt! We zijn nu vaker bewust bezig met opruimen of ‘waarom ruim ik nu niet op?’ Inmiddels zijn al veel van de besproken veranderingen doorgevoerd en ik merk dat ik al anders omga met spullen. En die mindset, daar werk ik ook aan 🙂

Lente

Ik merk nu met opruimen dat ik me steeds makkelijker kan ontdoen van bijvoorbeeld gekregen cadeaus of dingen van ons ouderlijk huis. Mijn familie heeft over het algemeen veel spullen. Ik vind ook dat zij er soms zijn voor hun spullen i.p.v. andersom. Heerlijk dat wij het nu anders doen!

 

Lili

Wat wij hebben besproken heb ik inmiddels helemaal uitgevoerd en het voelt goed. Ben er nog lang niet en vind het fijn om een nieuwe afspraak met je te plannen. Dank voor alle tips en nieuwe ingevingen!

Lidia

Heel graag wil ik je bedanken, je hebt waardevolle tips gegeven, waar ik zelf niet aan gedacht had. Je bedenkt de juiste oplossingen voor de problemen, zoals hoe mijn satijnen kleding op hangers te hangen zodat ze niet van de hangers afglijden.

Irma

Monique heeft me geholpen veel meer vooruit te plannen. Normaliter ben ik een ‘last minute’ persoon, maar dat geeft veel stress. Ik ontkom er niet helemaal aan, vanwege onverwachte zaken die tussendoor komen waardoor je contact met de agenda even kwijtraakt, maar al met al gaat het goed. Nu ga ik ook de grotere projecten op die wijze aanpakken. Ben benieuwd of jaarprojecten ook in de pas blijven lopen 🙂

 

Ellen

Een praktische workshop waarin ik al snel zelf aan de slag ga met het efficiënt organiseren van mijn activiteiten in die drukke decembermaand. Daarnaast nog leuke en handige tips gekregen. Er is nu duidelijkheid en overzicht, zo gaat het me zeker lukken deze keer ontspannen te kunnen genieten van de feestdagen.

Andrea

De Loslaatdag was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb er veel uit kunnen halen. Om met gelijkgezinden te spreken, heeft me meer zelfverzekerdheid gegeven. En ik was ook onder de indruk van jou!

Diana

Loslaten gaat steeds beter, wordt steeds makkelijker. Ook ontdek ik steeds meer voordelen van een wat minder vol huis: zo gaat schoonmaken een stuk sneller en gebruiken we de dingen die we hebben makkelijker en vaker omdat we beter weten wat we in huis hebben en waar dat dan te vinden is. Opruimen heeft dus alleen maar voordelen voor mij en ik ga dan ook nog wel even door!

Noëlle

Monique heeft mij geleerd dat er nu tijd voor mijzelf is en dat ik er als mens mag zijn. Fantastisch wat er in 4 sessies kan veranderen.

Jacomien

Monique leidde de workshop met charisma en aandacht voor iedereen. Haar aanpak is heel duidelijk. De vragen die ze stelt tijdens de workshop zijn confronterend. Dat brengt mij bij de essentie van het hele punt. Nooit heb ik beseft waarom opruimen zo moeilijk is. Waarom loslaten maar niet lukte. Nu weet ik waar het vandaan komt. Ik heb het als een eyeopener ervaren.

Cary

Ik heb al m’n doelen gehaald: boekenkast uitgedund, kleren opgeruimd en ik ben bewuster bezig met social media. Jouw stappen zijn voor mij een leidraad geweest en jouw mailtjes toch wel een stok achter de deur. Dank je wel!

Alice

Hoewel ik behoorlijk geordend ben, heb ik toch behoorlijk veel dingen losgelaten. Verrassing! Wat je allemaal nog vindt. Bijna klaar en voelt goed! Inspiratie door jou, mijn complimenten.

Femke

Ons huis is nog steeds op orde voor de ruimten die ik had aangepakt. Ook de zolder is gedeeltelijk aangepakt. Erg fijn! Ik pas de principes nog steeds dagelijks toe. Samen met mijn dochters heb ik ook hun kamers aangepakt. Werkt prima! Ook al ben ik er nog niet, ik heb al een hoop meer rust.

Barbara

Je bent een sprankelende verschijning Monique. Je hebt me belangrijke inzichten gegeven en een hele andere – verfrissende – kijk op mijn situatie. Heel waardevol.

Lynn

Ik vond ’t erg leuk je te ontmoeten gisteren. Wat een enorme rust én ruimte (openheid) straal jij uit. Zo’n ‘anchorwoman’, mooi hoor!

Tineke

Monique is enorm integer en heeft een grote deskundigheid op haar vakgebied. Ze is zeer bevlogen en staat altijd voor haar klanten klaar.

Corry

Monique heeft hard gewerkt om te komen waar ze nu is. Ze wil blijven groeien door steeds in zichzelf – en daardoor in haar bedrijf – te investeren. Ik heb groot respect voor haar doorzettingsvermogen en enthousiasme.

Kirsten

Monique helpt ons om orde te brengen in onze spullen. Dat doet ze goed en gestructureerd. Ik leer door haar anders denken en mijn gedrag aanpassen. Hierdoor ga ik nu al anders om met mijn spullen. Ons traject is nog niet klaar, maar ik heb er nu al profijt van.

Wijnand

Monique is een zeer inspirerende en levendige opruimcoach. Dankzij haar heb ik nu een ander (handelings)perspectief op het proces van ‘mijn zaakjes op orde krijgen’.

Mariëlle

Ik heb Monique gevraagd om mij te ondersteunen bij het op orde brengen van mijn leven; van agenda tot bureaulade was bij mij onoverzichtelijk geworden. Monique heeft mij geleerd hoe je orde in de chaos brengt, maar vooral ook hoe je daar met mildheid mee om kunt gaan. Zij is een pittige coach zonder oordeel.

Alice

De Loslaatdag was zeer goed georganiseerd, gevarieerd en ontspannen. Veel werk voor jullie, mijn complimenten!

Katinka

Fijn dat je er was! Het helpt om samen een aantal uren flink wat kasten uit te mesten. Door het heel concreet aan te pakken werden de kasten een stuk leger. En het heeft me vooral ook geholpen om direct alles op de juiste plek te zetten.

Odette

Het gaat hier helemaal goed en ik ben nog steeds aan het teren op ons eerste gesprek, gaaf hè? Na ons eerste gesprek is mijn leven en focus compleet veranderd! Eigenlijk kan je zeggen dat ik de beweging naar buiten toe heb omgezet in een beweging naar binnen toe. En nu ben ik helemaal klaar om een andere koers te varen… OPRUIMEN!!!!

Eveline

Ons gesprek kwam wel even binnen en is nu ook geland. Ik werd weer geconfronteerd met een oude diepgewortelde overtuiging die kennelijk af en toe nog eens opsteekt. Het is pijnlijk omdat ik dacht dat dat achter me lag, maar kennelijk heb ik nog wat te leren. Ik heb het omarmt en de ruimte gegeven. Na ons gesprek is ook mijn kijk op de situatie veranderd. Nou ja, veel geleerd dus weer.

Marian

Dank je voor je warme, liefdevolle betrokkenheid. Het uitzoeken, ordenen en opruimen van papieren is nog in volle gang, maar gaat goed. Jouw aanwezigheid, feedback en ondersteuning was precies wat ik nodig had om het verder op te pakken.

Neeltje

Sinds mijn eerste sessie met Monique is er veel veranderd. Monique kan heel goed luisteren en weet al snel waar de pijnpunten liggen. Door er samen over te praten en te benoemen wat er aan de hand is, konden we een oplossing vinden. Ik heb geleerd hoe ik structuur kan krijgen en hoe ik dat kan toepassen in de dagelijkse gang van zaken. Ik ben nu in staat om de juiste keuzes te maken.

Andrea

Thuis bij mij en ook bij mijn vriend thuis zijn we goed bezig met de laatste dingen op te ruimen, te verkopen en weg te doen. Mijn vriend is nu wat makkelijker met wegdoen omdat hij ziet hoe fijn ik het heb gekregen. Ik heb het nu echt op het rijtje en ben blij en gelukkig met de resultaten.

Jip

Ik heb al eens een cursus gevolgd maar ik heb er niet veel van terechtgebracht. Tijdens deze loslaatdag zijn er weer nieuwe ideeën naar boven gekomen waarmee ik aan de slag wil. Ik heb er vertrouwen in dat ik weer wat stappen kan zetten.

Wendy

Loslaten is een onderwerp waar we het als jonge moeders vaak over hebben. We verwachtten vandaag handvatten te krijgen hoe we makkelijker spullen kunnen wegdoen en die hebben we zeker gekregen. We zijn al plannetjes aan het maken hoe we dat samen gaan aanpakken!

Jacomien

Deze middag heeft me geholpen om verder te komen met een aantal praktische dingen waar ik niet verder mee kwam. Met de extra begeleiding die Monique me gaat geven hoop ik mijn leven meer op orde te krijgen en minder stress te ervaren.

Annet

Ik vond dat jullie heel concreet waren en goede handvatten hebben meegegeven. En knap dat het met zo’n grote groep wel interactief bleef.

Laetitia

De loslaatdag was zeer de moeite waard. Ik lees en hoor graag dingen over loslaten. Het is een begrip dat in mijn geest vorm moet krijgen en vandaag heeft daar aan bijgedragen.

Back To Top